• Lene Kristin Vastveit

22 oppgaver du bør vurdere å automatisere i DIN bedrift

Legg til rette for å følge opp med personer du møter på konferanser eller andre arrangementer ved hjelp av automatisert kommunikasjon. Bilde: Hivan Arvizu

Tid spart = penger spart. Automatisert markedsføring og salgsoppfølging sparer deg og teamet ditt for manuelle oppgaver og og gir deg mulighet til å følge opp med potensielle og eksisterende kunder slik du hadde ønsket å gjøre om du (rett og slett) hadde mer timer i døgnet.Kommuniser med dine (potensielle) kunder


1. Sørg for å svare med en gang noen kontakter deg

Hvert minutt som går reduserer dine sjanser for å konvertere den interesserte til kunde. Benytt et kontakt skjema på nettsiden din og send et automatisk svar som betrygger den interesserte i at dere vil svare så fort dere kan.


2. Sørg for at personer som kontakter deg på telefon blir fulgt opp i etterkant

Ved hjelp av automasjons verktøy kan en automatisere interne prosesser, og blant annet tildele arbeidsoppgaver til ansatte, som å følge opp noen som har ringt inn. Du kan også automatisere e-post etter samtalen.


3. Send en automatisk e-post om du skulle komme til telefonsvar når du ringer ut

Legger du igjen et telefonsvar til en mulig klient/kunde, sørg for at han får en e-post fra deg, som gir en indikasjon på hvorfor du ringte, når han kan vente at du ringer igjen eller hvordan han kan nå deg.


4. Følg opp med personer du møtte på konferanser eller andre arrangementer

Legg inn e-postene fra dine nye kontakter og sørg for at de får en (automatisk) mail, f.eks:


«Hei igjen,


Det var spennende å høre om dere på konferansen på mandag. Gi meg gjerne en lyd dersom dere skulle ha bruk for våre tjenester.»


Merk! En rekke CRM systemer lar deg skanne visittkort, blant annet infusionsoft by Keap.


5. Innhent kontaktinformasjonen til nye potensielle kunder ved å gi noe gratis

Ved å tilby gratis innhold som PDF, video, ebok eller lignende til de som melder seg på dine nyhetsbrev kan du få tak i kontaktinformasjonen til personer i din målgruppe, som du kan kommunisere med videre. Automatiserer du hele prosessen er det lite jobb for deg.


6. Rydd opp i e-post listen din

Jo flere jo bedre er ikke tilfellet når det kommer til e-post. Fortsetter en å kommunisere til personer som ikke åpner eller leser mail (eller som rapporerer det som spam) reduserer en muligheten til å nå frem til de du faktisk virkelig ønsker å nå. Legg inaktive e-post mottakere i en e-post liste som mottar e-post som spør de om de ønsker å fortsatt motta dine e-poster.Legg til rette for salg ved hjelp av automasjon. Bilde: Dylan Gillis

Legg til rette for salg


7. Sett opp et veikart for kundenes kundereise og din egen salgstrakt

Ved å lage et veikart for dine potensielle kunder og kunder, og ved hjelp av automasjon, får du kontroll og samtidig en god oversikt og kan du sørge for at ingen faller utenfor og ikke får oppfølging.


8. Prioriter potensielle kundene som mest sannsynlig kommer til å bli kunde

Prioriter riktig. Automatiseringsplattformer kan bistå med å identifisere potensielle kjøpere (leads) som er "varmere" eller mer "modne" enn andre, og slik både skreddersy kommunikasjon og oppfølging basert på dette.


9. Hold kontakten med potensielle kjøpere som ikke er klar til å kjøpe enda

Det lønner seg ikke alltid å fri på første stevnemøte. Bygg forholdet til kundene dine over tid. Kommuniser med personer gjennom ulike kanaler, f.eks månedlige nyhetsbrev, målrettede poster på sosiale medier, osv. Plei forholdet og sakte overtal dem.


10. Minn om avtaler

Send møteforespørsler, bekreftelser, påminnelser og sett oppfølging ved eventuelle kanselleringer. Alt automatisk. Kjekt for deg. Kjekt for kunden.Bilde: Yoav Hornung
Vis nye kunder at du setter pris på dem. Bilde: Yoav Hornung

Følg opp med nye kunder


11. Ønsk nye kunder velkommen!

Sørg for å gi et godt førsteinntrykk ved å vise nye kunder at du setter pris på dem. Kanskje du også vil tilby en liten rabattkode ved neste kjøp?


12. Oppfordre til gjentakende kjøp

Sannsynligheten for at en eksisterende kunde kjøper igjen er 60 til 70 sammenlignet med 5 til 20 prosent for en ny potensiell kjøper. Vær proaktiv og automatiser oppfølging.


Følg opp når en kan anta at kunden har begynt å bruke produktet ditt. Send gjerne hjelpsomt innhold, som tips og triks, how-to videoer og tilby tilleggsprodukter som de kan ha bruk for (mersalg).


13. Undersøk hvor fornøyde dine kunder er

Finn ut hva du kan gjøre bedre og hva du gjør bra. Automatiser oppfølging i etterkant, både til kunde og eventuelt internt. Er kunden misfornøyd er det bedre å vite det før enn senere.


14. Be kunder om referanser og henvisninger

Når kunden fyller inn skjema, sørg for å sette opp en arbeidsoppgave for en ansatt til å følge opp med den nye potensielle kunden, og en e-.post med takk (og mer info) til eksisterende kunde.


15. Husk på kundenes bursdag

Automatiser oppfølging med kunden på deres bursdag. En må da spørre om nødvendig informasjon.


16. Øk dine følgere på sosiale medier

Send automatiske e-poster for å minne kunder om hva de kan finne på dine sosiale media kanaler. Er de ikke på sosiale medier kan de gjerne få mulighet til å gi deg beskjed om dette, slik at de ikke får flere lignende e-poster fremover.Legg til rette for salg i nettbutikken din. Bilde: Thomas Lefebvre


Har du nettbutikk?


17. Minn kunder på handlekurver de har glemt

Send gjerne en e-post etter 30 minutter og/eller en uke senere for å minne om varene som ligger der.


18. Sett opp oppfølging for å få nye kortdetaljer

Automatiser oppfølging før debit/kredittkortet til dine kunder med løpende betalinger utgår.


19. Gjør det enkelt å be om hjelp

Innkluder «kontakt oss» knapp i hver e-post. Sett opp en automatisk e-post som bekrefter til kunden at de vil motta hjelp snarest og tildel oppgaven om å følge opp til en ansatt.


20. Reset passord for kunden

Automatiser dette. Enkelt og greit.Gjør det lettere å holde oversikt og organisere eventer ved hjelp av automasjon. Bilde: Edwin Andrade

Tilrettelegg for mindre arbeid i forkant av eventer


21. Automatiser påmelding på eventer

Sørg for bekreftelse på kjøp av billetter eller påmelding. Send deg selv (automatisk) lister og/eller antall på hvem som kommer. Send ut e-post i forkant av dagen for å minne om eventen.


22. Promoter Facebook eventer

Få mer trafikk til facebook eventen ved hjelp av e-post. Basert på hva de gjør med den første mailen kan du sende ut en e-post til i forkant av eventen.


Kommenter gjerne om du har flere forslag!


Pine3 Marketing tilbyr digital markedsføringstjenester, med fokus på kundesentrert automatisert markedsføring for å nå lenger og bedre med mindre ressurser. Kontakt oss for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan bistå din bedrift.


Kilde: 25 things every small business should automate. Keap by Infusionsoft https://bit.ly/2VCYZyL59 views0 comments

Thank you!