• Lene Kristin Vastveit

5 grunner til å sette bort markedsføring

Updated: Mar 28, 2019

I dag kjemper en for oppmerksomheten fra potensielle kunder mer enn noensinne. Ingen produkt selger seg selv og synlighet er derfor helt vesentlig.  


Markedsføring er en investering for å øke synlighet, salg og inntjening i din bedrift. I mange nystartede eller mindre bedrifter må personen som gis ansvar for markedsføringen sjonglere oppgaver som krever betydelig opplæring/utdanning, deriblant grafisk design, utvikling og oppdatering av nettside, sosiale medier, og samtidig kanskje utvikle fysisk materiale til butikker og messer. 

Det er flere grunner til at din bedrift kan ha fordel av å sette bort hele eller deler av markedsføringen.


1. Tilgang til eksperter ved behov 

Det er mulig å leie inn ekspertise fra markedsførings- og reklamebyrå ved behov slik at du som bedrift slipper å ansette egne medarbeider til oppgaver du kun har behov for hjelp til en liten periode. På den måten reduseres unødvendige kostnader.  


2. Spar tid og penger ved å ikke ansette 

Å ansette nye medarbeidere kan være en tidkrevende prosess. Å finne den perfekte kandidaten som kan sosiale medier, SEO, SEM, grafisk design, web analyse OG har formidable formidlingsevner kan vise seg vanskelig. Når en setter bort markedsføringen får en som regel tilgang til et team med spesialister på ulike fagområdene slik at markedsføringen rett og slett blir mer effektiv, samtidig som det blir rimeligere for deg. Du slipper å bruke tid og ressurser på opplæring, og et byrå har verken sykedager eller dårlige dager. Det som skal leveres, leveres.  


3. Bedre innsikt 

For å øke salget må du vite hvem målgruppen din er. Ved å benytte et team av innleide eksperter kan du få hjelp til å nå en bedre forståelse av målgruppen din og hvordan produktet ditt oppfattes av målgruppen. Når du har identifisert målgruppen din kan du skreddersy informasjonen de mottar og hvordan de mottar den.  


4. Frihet til å fokusere på andre oppgaver

Ved å sette bort oppgaver innen markedsføring til eksterne profesjonelle, om det gjelder spesifikke oppgaver du har lite kunnskap om eller hele markedsføringen, kan du benytte din egen eller bedriftens tid mer effektivt. Du kan fokusere på å utvikle dine produkter eller rett og slett ha mer tid til venner og familie.  


5. Bedre og rimeligere tilgang til utvidede ressurser Ved å bruke reflekterte innleide eksperter på markedsføring kan du dra nytte av deres erfaring også fra andre kunder. En oppgave kan løses basert på hva du ønsker å oppnå, ikke nødvendigvis kun på en måte. En god partner kommer med ideer og innspill til hvordan et mål kan oppnås, benytter teknologiske verktøy og gir deg tilgang på et nettverk av ekspert ressurser.  


Pine3 Marketing tilbyr digital markedsføringstjenester, med fokus på kundesentrert automatisert markedsføring for å nå lenger og bedre med mindre ressurser. Kontakt oss for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan bistå din bedrift.


Les mer

78 views0 comments

Thank you!