• Lene Kristin Vastveit

Har du nettbutikk?


6 tips til å øke salget fra din nettbutikk


Her har du 6 tips til hvordan du kan øke salget fra din nettbutikk.


1. Annonser på riktig sted (og på riktig tid)


En kan tiltrekke seg potensielle kunder til sin nettbutikk gjennom en rekke type annonsering, blant annet ved hjelp av sosiale media, som facebook og instagram, som er relativt rimelig og effektivt i forhold til andre kanaler. Når du annonserer bør du alltid ha i tankene at du bør annonsere akkurat hvor dine kundergrupper er. Du bør derfor ha klart for deg hvem som er målgruppen din og hvordan du finner frem til og engasjerer dem.


2. Be om kontaktdetaljer


De fleste vil dessverre ikke kjøpe første gang de hører om deg og dine produkter (eller tjenester om du selger det). En studie finner at så mange som 96% ab besøkende ikke vil kjøpe noe første gang. En annen studie finner at det i som oftest er behov for 7 ulike kontaktpunkter før noen tar sjansen og blir kunde. Så hvordan kommunisere mer med noe som har besøkt nettsiden din?


a. Sett opp retargeting kampanjer, f.eks på facebook og instagram. Slik du du kan fokusere å vise produktene dine til dem som allerede har vist noe interesse.


b. Send dem e-post. For å kommunisere med noen trenger du å vite hvem de er. Hent inn kontaktinformasjon på hjemmesiden. Du må som oftest gi noen noe i bytte mot å motta kontaktinformasjon, men her kan du gi f.eks en vis prosentrabatt om noen blir med i din VIP klubb. Eller en liten gratis vare ved deres første kjøp. Dette kan du gjøre ved hjelp av et web skjema eller en pop up (f.eks når noen er i ferd med å forlate nettsiden din).


Logger besøkende seg inn i nettbutikken, men ikke kjøper. YAY! Da har du forhåpentligvis også e-post adressen deres. Send dem en påminner om det som ligger igjen i handlekurven f.eks. eller en rabattkode som gir dem et ekstra incentiv på å kjøpe.


3. Kommuniser med dine potensielle kunder over tid


Du må forberede deg på å kommunisere med dine potensielle kunder en stund. Her er det ulike kampanjer du kan sette opp.


Nurturing kampanje: Ha som mål å introdusere deg og dine produkter, og bli kjent med din potensielle kunder. Hva klikker de f.eks på i e-posten? Hvilke typer e-poster åpner de? Basert på hvilke de har vist i nurturing kampanjen kan du automatisk sette i gang en oppfølgingskampanje.


Du kan også ha ukentlige og månedlige nyhetsbrev. Det er en fordel om du kan tilpasse disse. Har de f.eks vist interesse for svarte Nike joggesko, så er det gjerne denne type sko de i hovedsak er interessert i nå. Du vet gjerne også om du snakker til en mann eller en kvinne. Hvilken aldersgruppe er de i? Har de barn? Dette kan du basere på hva de har klikket på i tidligere kommunikasjon.


Les mer om lead nurturing som vi kaller det her.


4. Kommuniser med dine kunder


Når noen endelig blir kunde betyr ikke det at de ikke vil kjøpe mer. Selger du f.eks sko, har du en nok en varisjon av sko du selger, og joggeskoene bør nok byttes ut etter et år? Selger du hudprodukter, kan du følge opp etter f.eks tre måneder og minne dem på at det snart er på tide å kjøpe igjen. Gi tips og råd, og øk slik mersalg og gjentakende salg.


Husk å si takk! Legg f.eks gjerne et takkekort med i pakken, eller send en e-post i etterkant.


Følg opp etter kjøp. Er kunden fornøyd? Er det noe du kan forbedre?


Gi selvfølgelig kundene dine mulighet til å si nei takk til oppdateringer. Ved å ta ut ikke interesserte kontakter fra dine lister forbedrer du også dine åpnerater på lang sikt.


Les mer om hvordan du kan forbedre åpneraten din her.


5. Be dine fornøyde kunder om å gi tilbakemelding og referere sine venner og bekjente


Når du følger opp etter et kjøp, bør du segmentere kundene i om de er fornøyde eller ikke. Ikke fornøyde kunder bør du følge opp over f.eks telefon for å høre hva du kan gjøre for å gjøre dem fornøyde. Er det feil på varen? Tok det for lang tid før de mottok den? Ønsker de eventuelt å bytte eller refundere varen? Ved å følge opp rakst unngår du at de legger en negativ tilbakemelding på sosiale medier eller gir deg negativ omtale blant venner og kollegaer.


Fornøyde kunder kan du følge opp med og be dem legge igjen en kommentar i nettbutikken, google eller på sosiale medier. Fokuser på platformene hvor dine potensielle kunder befinner seg og sjekker deg ut. Du kan også gjerne gi dem et incentiv til å referere deg og dine produkter til sine venner, f.eks del en rabattkode og motta en viss rabatt per nye kunde de skaffer deg.

Du kan også inspirere kundene dine til å referere deg ved å passe på at de har et svært positivt inntrykk av deg og din bedrift, f.eks ved å gi en viss andel av overskuddet til et veldedig formål, være svært personlig og hjelpsom eller ved å dele tips og triks og flotte bilder.


Les mer om hva som motiverer kunder til å referere deg her.


6. Automatiser!


Overnevnte kampanjer og oppfølging kan være svært tidkrevende om man skal gjøre alt manuelt. Benytt et CRM system som gir mulighet for automatisering av både salg- og e-post markedsføring og som kan INTEGRERES med din nettbutikk.


Ønsker du noen spørsmål eller ønsker mer informasjon om hvordan du kan sette opp kampanjer eller mer informasjon om CRM system som kan tilpasses din nettbutikk og legge til rette for automatisert oppfølging av potensielle kunder og kunder? Ta kontakt med oss da vel.


Min e-post er lene@pine3marketing.com

36 views0 comments

Thank you!