• Lene Kristin Vastveit

Hva du bør vite om e-post markedsføring i dag

Updated: Sep 23, 2019
E-post markedsføring er kanskje ikke den mest spennende kanalen å benytte, når en tenker digital markedsføring, men den bør slettes ikke ha mindre prioritering av den grunn. E-post er faktisk en av dine viktigste og rimeligste kanalene du kan benytte for å nå frem til din målgruppe.


Studier finner at e-post fremdeles er mer effektiv for både for å bli sett, konvertere og øke salg (også per kunde) enn andre kanaler, f.eks også sammenliknet til sosiale medier.

Automatiser din e-post markedsføring


Automatisering av din e-post markedsføring sparer deg ikke bare tid, det gir deg også mulighet for å øke konvertering og inntekt.


Automatiserte e-post kampanjer har både vesentlig høyere åpningsrate og klikk rate enn vanlige e-post utsendelser.

Dette kan forklares av følgende årsaker:

  1. Automatisering gir mulighet for å starte (trigge) en kampanje etter en eller flere spesifikke handlinger, i stedet for å sende en generell e-post til hele listen.

  2. Automatiserte e-post kampanjer gir også mulighet for å sende e-poster som er mer relevante i forhold til hvor kunden er i kjøpssyklusen.

  3. Ved hjelp av automatiseringsverktøy kan du skreddersy e-postene og gjøre dem mer personlige (se mer nedenfor).


I følge DMA er 75% av inntekt fra e-post markedsføring fra såkalt trigger kampanjer.

TIPS! Har for eksempel en av dine kunder vist interesser for en spesifikk produktlinje tidligere, kan en fokusere på disse i neste mail. Har kunden kjøpt vare 1 og 2, er det kanskje ikke noe poeng å sende kunden tilbud på disse videre, men hva med vare 3 og 4 som passer perfekt til de første?
Hvor mange e-post bør en sende?


I følge WhoIsHosting øker sannsynligheten for at en eller flere e-post blir åpnet, om en sender fire e-poster i måneden enn ved å sende en. Dette vil imidlertid sannsynligvis variere med målgruppe og innhold i e-postene. F.eks finner Database Marketing Institute at åpneraten er høyest om en sender to e-poster per måned. En må gjerne rett og slett teste seg frem.


Gjør e-postene dine personlige


E-poster med tilpassede tema linje og innhold er både mer sannsynlig for å bli åpnet, ha høyere klikk rate, og som et resultat av dette føre til et salg enn generelle e-poster. Bruk f.eks fornavn i emnefeltet og tilpass innhold etter interesser og tidligere salg og/eller aktivitet.


TIPS! Da de fleste innbokser er fulle av kun tekst kan en benytte emojis i sin emnefeltet for å tiltrekke seg oppmerksomhet og skille seg ut. Gitt at dette passer din branding.Pass på å tilpasse dine e-post kampanjer til mobil


Omtrent 53% av e-poster åpnes på en mobil i følge Campaign Monitor. Sender en til private e-post adresser er statistikken høyere.


75% av Gmail brukere åpner e-postene sine på mobil (TechCrunch).

En kan også forvente at prosentandelen blir stadig høyere, om en tar i betraktning at antallet personer med en smarttelefon stadig øker.


TIPS! En må en også ta hensyn til at e-postene åpnes på mobil når en legger ved linker i e-postene, f.eks til landingssider.E-post sammenliknet med sosiale medier


Du har både større sansynlighet for å bli sett og få klikk fra en e-post enn fra f.eks en tweet eller en post på facebook.

En kan forvente at 90% av e-post en sender ut kommer frem i mottakers e-post, sammenliknet med at 2% av ens facebook følgere vil se posten din i sin feed (Forrester Research).

E-post har også høyere konverteringsrate. McKinsey finner blant annet at e-post er 40 ganger mer effektiv enn Facebook og Twitter for å få nye kunder.


E-post kampanjer gir ikke bare større sannsynlighet at en kunde vil kjøpe, enn sosiale media poster, men det er også sannsynlighet for at de vil kjøpe mer. I følge McKinsey er det gjennomsnittlige kjøpssummen tre ganger så høy når kjøper kommer fra e-post sammenliknet med sosiale medier. Tallene over bidrar til at DMA finner frem til at e-post markedsføring har en avkastning på 3800% av ens investering!
Ta vare på kundene dine ved hjelp av e-post


82% av bedrifter spurt finner det rimeligere å ta vare på eksisterende kunder og slik øke repeterende salg og mersalg, enn å finne frem til nye kunder (Econsultancy).

Ved hjelp av automatiserte e-post kampanjer og trigger kampanjer kan en passe på at kunder både får oppfølging og tilpasset innhold.


Her er noen enkle eksempler:

  • Sende e-post en måned etter kjøpet for å høre om kunden er fornøyd

  • Minne kunder på at det kan være på tide å kjøpe produktet igjen etter en viss tid for å passe på at de ikke går tom.

  • Gratulerer kunder med dagen

  • Sende dem relevant informasjon om andre produkter det er sannsynlig at de er interessert (basert på hva de har kjøpt).


Dette øker sannsynligheten for at en har lojale kunder som ikke bare kjøper igjen og igjen, men som også anbefaler deg til venner og bekjente.


Kjenn til reglene som gjelder


Benytt et email system som er komptatibelt med internasjonale reguleringer, f.eks GDPR reglene. Selv om du ikke selv opererer innenfor regionen hvor reguleringene gjelder, så må du allikevel overholde reglene om du har e-poster fra land i regionen.


Kontakt oss gjerne vis du trenger hjelp til å komme i gang med e-post markedsføring, på info@pine3marketing.com


Kilder:

Campaign Monitor

McKinsey

DMA

TechCrunch

WholsHosting

Forrester Research
32 views0 comments

Thank you!