• Lene Kristin Vastveit

Hva har egentlig skjedd med Facebook annonsene?
Facebook annonseringen ser ut til å plutselig ha blitt mye dyrere og dårligere. En økning i kostnad per salg eller klikk er absolutt er absolutt noe en vil unngå, men denne gang skyldes det i hovedsak at det har blitt vanskeligere for Facebook å måle den faktiske effekten annonsene skaper for deg og din bedrift. Annonsene gjør det ikke nødvendigvis dårligere.


Facebook har redusert perioden de måler salg eller konvertering på, fra 28 dager til 7 dager. Det vil si at perioden har blitt redusert til kun en fjerdedel. Resultatene av annonsen kan imidlertid være den samme, men du vil ikke se personer som har konvertert som følge av en annonse om de kjøper eller registrerer seg etter de første 7 dagene.


Endringer hos Apple gjør at de som klikker på annonsene kan velge å slå av sporingen. Velger en å slå av sporingen, vil Facebook kun kunne måle at de har klikket på en annonse, og registrere konvertering om dette skjer innen 24 timer.


MEN når det blir vanskeligere for Facebook å måle hvem som kjøper, så blir det også noen utfordringer knyttet til å optimalisere annonsene. Det er mer utfordrende for Facebook å vise annonsene til personene som mest sannsynlig vil kjøpe.


Det blir derfor nå enda viktigere å ha riktig målgruppe når en annonserer. Du har kanskje tidligere gått mot bred målgruppe og latt Facebook pikselen hjelpe deg å finne frem til rett personer, men nå må du spesifisere din målgruppe bedre, f.eks aldersgruppe, sted, interesser osv. Dette er for å unngå at Facebook viser din annonse til personer som ikke er interessert og at du betaler for visninger til personer som ikke vil kjøpe.23 views0 comments

Thank you!