• Ines Rosef-Ingram

Hvor blir det av kundene?


Annonserer du på Facebook og Google uten tilfredsstillende resultater? Lurer du på hvordan du får penger i kassen av annonseklikk?


Da er du en av mange!


Statistikk viser at det gjennomsnittlig trengs 5-7 kontaktpunkter før noen er klare til å ta en kjøpsbeslutning.

(Og jeg blir selv fortsatt overrasket når jeg ser at det også er slik i praksis!)


Et kontaktpunkt kan være en annonse, en bloggartikkel, en e-post, sms, telefonsamtale osv.


Hvorfor er det egentlig sånn?


Ta et steg tilbake og tenk på deg selv. Hvor ofte søker du på noe på Google og kjøper med en gang? Jeg tror ikke jeg tar feil hvis jeg gjetter at svaret er (nesten) aldri.


Du søker på noe, så sjekker du gjerne opp produktet eller tjenesten på et par ulike steder, og sammenlikned med andre leverandører. Deretter legger du det hele gjerne fra deg litt for å komme tilbake til det på et senere tidspunkt. Hvilken leverandør ender du egentlig med?

Lignende er det for Facebook. Du ser noe du kunne tenkte deg, men gjør ikke noe mer med det der og da. Sannsynligvis ender du etterhvert opp med varen, fra en av leverandørene som var mer synlig på nett, hadde gode referanser og som du husket på (av en eller flere grunner).


Les om hvordan tilrettelegge for positive tilbakemeldinger


Så hvordan gjør du det selv i din bedrift for å skaffe kunder?


Sannsynligvis fokuserer du på å være synlig på nett, siden du leser denne artikkelen.

I tillegg så stemmer det kanskje at:

  • Du føler at du maser på potensielle kunder hvis du følger opp uten å ha fått svar først

  • Du lurer på når du skal gi opp / gå videre

  • Du har ikke tid til eller glemmer å følge opp på leads som ikke viser umiddelbar interesse

Kjenner du deg igjen?


La oss så gå tilbake til statistikken over. Det er nødvendig med å ta kontakt 5-7 før noen er klare til å ta en kjøpsbeslutning. De fleste selgere gir opp etter to oppfølginger (uten suksess). Det er ikke da så overraskende at mange av klikkene på annonser ikke konverterer.Hvordan påvirke resultater og salg av dine annonser?TIPS 1 - implementer leadsmodning


Leadsmodning handler om å være tilstede i den potensielle kjøperens bevissthet frem til han/hun er klare til å ta en beslutning. Dette kan f.eks. være i form av det som kalles re-targeting kampanjer eller e-postkampanjer (eller kanskje en kombinasjon)


I modningsprosessen kan det være en fordel om innholdet fokuserer på å svare på typiske spørsmål den potensielle kjøperen vil ha. Dette hjelper deg å posisjonere deg i forhold til andre leverandører ved at du viser at du forstår den potensielle kunden. I tillegg får du kommunisert til personen med relevant informasjon "merket" med ditt navn.


Pro tips: Fokuser på kjøperens behov og hva vil høre, ikke hva du vil si eller selge til dem.

Les om mer hvorfor leadsmodning er så viktig og hvordan automatisere detTIPS 2 - be om tilbakemeldinger/vurderinger fra fornøyde kunder


En ting som er enkelt å implementere er å automatisere det å be om tilbakemeldinger/vurdering fra kunder på releante media (f.eks Google eller Facebook).

Pro tips: Gjør det superenkelt å gi tilbakemelding. Kun be om tilbakemelding ett sted, slik at det ikke blir forvirrende for den som skal utføre. Velg f.eks den plattformen som konverterer best.

Grunnen til at du bør automatisere det å be om tilbakemeldinger er at du med høy sannsynlighet kommer til å glemme det eller syns det er litt ubehagelig og derfor ikke helt finne tiden til det.

Tilbakemeldinger og vurderinger fra andre påvirker indirekte resultatene av annonsene dine, så dette har du ikke råd til å la være.


Konkrete tips til hvordan sette opp denne automatiseringen finner du nederst i denne artikkelenInteressert i dette tema?

20 views0 comments

Thank you!