• Lene Kristin Vastveit

Hvordan få flere timer i døgnet (rett og slett)

Updated: Oct 21, 2019Selv om vi alle har samme antall timer i døgnet så er det noen som ser ut til å få mer gjort i løpet av dagen enn andre. Hvordan gjør de det egentlig?


De forstår rett og slett hva de burde prioritere tiden på og hva de ikke burde bruke tiden på. Så hvordan klarer de å prioritere tiden riktig?


Her er et par tips fra oss:

Gjør ting enklere rett og slett


Første regel for deg som ønsker å få mer gjort er rett og slett å redusere tiden du benytter på aktiviteter uten stor nytteverdi eller som du kan gjøre smartere.

  • Lager du f.eks faktura eller skriver en e-post til hver enkelt. Forsøk å lag maler som du kun trenger å gjøre små endringer i.

  • Bruker du mye tid på å komme på og starte nye markedsføringskampanjer hele tiden, så kan det være en bedre løsning å bygge opp kampanjer som bruker samme mal med godt tilretteleggelagte prosesser. Du kan også gjenbruke tidligere kampanjer som fungerte bra. Ikke start på nytt hver gang.


Ta i bruk teknologi som din personlige assistent


Benytt automatiseringsverktøy, selv i oppstartsfasen ved behov. De beste systemene kan du tilpasse akkurat til ditt bruk, slik at du rett og slett kan få en virituell assistent som setter opp møter, minner deg om avtaler, utfører manuelle repeterende oppgaver for deg osv.

  • Driver du for deg selv setter du nok opp dine egne møter og møtepåminnelser. Automatiser det hele. Automatiseringsverktøy gjør det mulig for dine kunder å bestille møte med deg på dine tilgjengelige tidspunkt og sender både dem og deg en automatisk påminnelse i forkant av møte.

  • Bruker du tid på å følge opp med kunder i etterkant av salg. Dette gir et fin personlig preg, men hva med å automatisere det hele? Du kan f.eks automatisk sende nye kunder en velkomst mail og følge opp f.eks en måned etter kjøpet for å høre om de er fornøyd og/eller 6 måneder senere om de kanskje tenger de påfyll av varen etter en viss tid.


Psst! Ta kontakt med oss for å teste ut Keap som kan gjøre akkurat dette og mer. Få en virituell assistent (fra 360kr per måned) og spar timevis med manuelle repeterende oppgaver, gjør hverdagen lettere, enklere og mer produktiv. Vi bistår med gratis oppstartshjelp denne måneden.


Ha 80/20 regelen i tankene


Pareto regelen sier at 20 prosent av dine aktiviteter fører til 80 prosent av inntektene dine. Noe å tenke på?


Vær obs på at du nok kanskje bruker største delen av dagen din på noe som gir lite utbytte verken på kort eller lang sikt. Fokuser på å finne frem til hvilke aktiviteter som gir best utbytte. Slik bygger du bedriften din effektivt.

  • Sett opp dine prioriteringer, mål, og husk delmål. Følg med underveis på hvordan du ligger an til å nå dem.

  • Klarer du å finne frem til hva som stjeler mye av tiden din og har liten nytteverdi for selskapet? Er det email, telefonsamtaler, kundeoppfølging, sosialt prat på kontoret, privat admin...? Vær obs på hvor mye tid du bruker og reduser der du kan.

  • Bruker du mye tid i møter bør du kanskje vurdere om noen kan tas over telefon, google hangout eller skype e.l. Disse type møter er ofte mer effektive og en sparer tid på å slippe å reise. Uansett hvor møtet er, er en møteplan essensiell.


Få det gjort


  • Ikke utsett oppgaver du vet du må gjøre. Dette stjeler både energi og fokus. Får du det raskt unna gir det deg en flott mestringsfølelse som du kan leve på ut dagen.

  • Ikke ta på deg for mange oppgaver.

Vær flink til å delegere der du kan, dersom du kan bruke tiden din bedre. Betal noen for hjelpe/avlaste deg, vis resultatet på lang sikt slik kan bli bedre.
  • Sett kortere frister der du kan, men sett realistiske tidsfrister så du klarer å levere det du skal i tide.


Vil du ta en prat med oss og lære mer om hvilke muligheter som finnes. Bestill en gratis og uforpliktende samtale her.
Kilder:

Martechseries

Martechseries36 views0 comments

Thank you!