• Ines Rosef-Ingram

Hvordan tilrettelegge for positive anbefalinger fra kunder

Updated: Dec 12, 2019


Tilbakemeldinger og rangeringer fra kunder på sosiale media og søkemotorer blir stadig viktigere.

En stadig mer digital hverdag gir kjøper en unik mulighet til å sammenlikne alternative produkter, anbefalinger, tilbakemeldinger på produktene, pris og mer. I en undersøkelse oppgir 97% av kjøpere at de leser produktanmeldelser før de tar en beslutning om å kjøpe et produkt eller ikke. Av disse, anser 89% at anmeldelser på nett er nå en essensiell del av kjøpeprosessen. Dette setter krav til bedriftene. Tilbakemeldinger og rangeringer fra kunder på sosiale media og søkemotorer blir stadig viktigere.


Så, hvordan tilrettelegger du for positive anmeldelser på nett?


Jeg har her listet et par punkter som er viktige å huske på. Lenger ned gir jeg et konkret oppsett for å hente inn tilbakemeldinger.1. Ha et godt produkt og fantastisk service


Dersom du har et godt produkt og god kundeservice skal det mye til å få en dårlig tilbakemelding. Dette er et ypperlig utgangspunkt.


2. Gjør det enkelt å gi en tilbakemelding


Det er som oftest mer sannsynlig å få en dårlig anmeldelse når en kunde er misfornøyd, enn at kunder på egen oppfordring gir en god anmeldelse. Det er derfor viktig at du minner kunder om å gi en tilbakemelding og ikke minst gjøre det enkelt for dem å gi deg nettopp dette. Krever du at de må logge inn og selv finne frem reduserer du sannsynligheten for å få den ønskede tilbakemeldingen betraktelig.


3. Ha ressurser klare til å svare på negative tilbakemeldinger


Har du noen gang gitt en tilbakemelding på at noe ikke var bra nok og ikke fått noe som helst svar på dette? Ikke bra. Negative tilbakemeldinger er faktisk en fantastisk mulighet til å vise den menneskelige siden av selskapet. Å vise at du kan rette opp inntrykket fra en misfornøyd kunde kan skape god merkevareverdi og loyalitet. 85 prosent av kjøpere oppgir at de ser på negative tilbakemeldinger når de tar en beslutning for å se på hva som kan gå galt. Hvordan bedriften har behandlet dette blir derfor viktig!


4. Be om en tilbakemelding før du ber om en åpen anmeldelse på nett


Det beste er om du kan finne frem til misfornøyde kunder og forbedre deres opplevelse og inntrykk av deg før du eventuelt ber dem legge ut en tilbakemelding på nett. Det beste her er å sette opp en kampanje som gjør at du klare å sile frem hvilke kunder du kan be om en tilbakemeldinger på nett, og hvilke som du bør følge opp med for å se hva som gikk galt og slik hva som kan forbedres.


Konkret forslag til oppsett


Send en e-post til kunden der de kan gi initiell tilbakemelding direkte i e-posten, f.eks. ved å klikke på antall stjerner de vil gi rett i e-posten. Ikke benytt link til annet nettsted eller lignende da det ikke viser hvor enkelt det er å svare med ett klikk.


Segmenter kundene basert på svaret til kunden. Kunder som er fornøyde kan du sende link til din google side og/eller dine sosiale media profiler og be dele en tilbakemelding. Merk at det er sannsynlig at de kun velger én kanal så fremhev gjerne ønskelig kanal, selv om du gir dem mulighet til å velge. De som eventuelt ikke er fornøyde bør få muligheten til å sende deg mer informasjon og gis oppfølging deretter.


Vit hvem som har svart og takk dem for tilbakemeldingen. Dette gjelder uansett type tilbakemelding, men gi dem som eventuelt ga en negativ tilbakemelding informasjon om hvordan saken behandles videre. Du kan sende en påminnelse eller følge opp på kunder som ikke svarer, men husk at det selvfølgelig er valgfritt å gi tilbakemelding.


Gratis mal og oppsett?

For å ikke bruke unødvendig tid på tilbakemeldinger kan du automatisere denne prosessen. Vi tilbyr mal og oppsett av kampanjen gratis til alle våre kunder. Vi viser gjerne denne frem uten forpliktelser. Ta kontakt for en uforpliktende gjennomgang: info@pine3marketing.com
Hjelp til å komme i gang?Kilder:

https://neilpatel.com/blog/your-business-needs-negative-reviews/126 views0 comments

Thank you!