• Ines Rosef-Ingram

Hvorfor trenger du en landingsside?La oss starte med hva en landingsside er i forhold til en nettside:


  • En nettside et typisk din bedrifts butikkvindu og digitale identitet. Den inneholder typisk en forside som sier hvilke problemstillinger din bedrift løser, en side eller fler om tjenester, en kontaktside og kanskje en "om oss". I tillegg kan det hende det er en nettbutikk koblet til og en blogg.

  • En landingsside derimot er spisset på et spesielt produkt, tjeneste eller lignende og kan tilpasses målgruppen mye mer enn en generell nettside som kanskje skal passe et bredere publikum. F.eks. er det mange bedrifter som har flere nyanser av målgruppen sin for samme tjeneste eller produkt der en generell produktside ikke er spisset nok.


En landingsside tilrettelegger for AKSJON (handling), en nettside gir distraksjon


Hvorfor er landingssider viktig for å konvertere klikk til kunder?


I motsetning til resten av nettsiden din (som kan være uformell, belærende, underholdende, eller alle disse), er målet til en landingsside rett på sak: den skal konvertere klikk til prospekter.

Uansett hvor mye du legger i annonsering eller trafikk du driver til nettsiden din er det kun velbrukte kroner hvis de klikkene du har betalt for tar det neste steget som du ønsker de skal.

En landingsside gir mulighet til å øke opplevd relevans og verdi for den potensielle kunden og føre til bedre effekt av annonseringen.


Eksempel 1 - Salg av tjeneste

Et regnskapsbyrå har en spesifikk tjeneste som kan leveres til en rekke ulike bedrifter. Ved bruk av landingsside i annonsering til ulike målgrupper kan bildebruk og budskap spisses for å tilpasses den konkrete målgruppen man kommuniserer mot. Feks kan en annonse mot frisørbedrifter inneholde litt med "pastell og hår", i forhold til hva som brukes i en annonse for regnskapstjenester for gravearbeidere. (Selvfølgelig generaliseringer benyttet her for å eksemplifisere)


Eksempel 2 - Salg av produkt

Et selskap selger PC bager i skinn. En annonse til menn bør profilere en mer maskulin veske og bæres av en mann på bildebruk på siden. En annonse for kvinner bør vise flere feminine vesker og bæres av kvinner. Disse små nyansene fører til at det er mindre distraksjon og lettere å ta en beslutning om man er interessert.


Hvor lager man landingssidene?


Det raske svaret er - lag det er det er lett og raskt å bygge ulike versjoner så det faktisk blir gjort! I tillegg bør en landingsside være koblet til oppfølging slik at man tilrettelegger for en videre kjøpsreise og konvertering.


Gjør det superenkelt for deg selv å lage landingssider så det faktisk blir gjort!

Det finnes mange verktøy dom gjør at dette blir enkelt uten å kunne noe om webdesign, og de fleste kommer med en del innebygde maler som man kan benyttes deg av for et utgangspunkt.

Prøv Keap gratis


Hvordan skape en landingsside som konverterer?


Å lage en landingsside som gir høy konvertering krever at den er gjennomtenkt, målrettet og har sylskarpt fokus på det ene steget du vil en person skal ta.


Les gjerne denne artikkelen som gir deg alt du trenger å vite om å bygge landingssider som konverterer


Fortsatt usikker på hvor du skal starte?

Book en uforpliktende samtale

9 views0 comments

Thank you!