• Rebekka Joachimsen

Kom i gang med Google Ads Del 1


Google Ads

Google har 3.5 miliarder søk hver eneste dag og er den mest brukte søkemotoren i verden. Over 90% av norske internettsøk skjer via Google.


AdWords er Google sin annonseplattform som hjelper bedrifter å komme i kontakt med kunder. Du lager en annonse, forteller Google hvem du ønsker å nå og Google Ads bringer annonsen din til dem.


Annonsering på Google går under betegnelsen søkemotormarkedsføring (SEM). Dette innebærer en betalt annonseplass, og skiller seg derfor fra søkemotoroptimalisering (SEO) som handler om å gjøre nettsidene synlig i de organiske resultatene uten å betale for annonseplass.


Ved å annonsere på nett kan du målrette annonsene dine mot ønsket kundetype og dermed filtrere ut de du ikke anser som lønnsomme. Du kan nå ut til potensielle kunder akkurat når de søker etter produktene eller tjenestene dine ved å bruke forskjellige målretningsmetoder når du annonserer.Hvordan fungerer Google Ads?


Google Ads-systemet fastslår hvilke annonser som skal vises, med en lynrask annonseauksjon som finner sted hver gang noen søker på Google eller besøker et nettsted der det vises annonser.


Det er tre hovedfaktorer i annonseauksjonen som avgjør hvilke annonser som blir vist, og i hvilken rekkefølge:1. Budet ditt

Når du angir et bud, informerer du Google Ads om det høyeste beløpet du er villig til å betale for et klikk på annonsen din. Du betaler ofte mindre enn dette i praksis, og du kan endre budet ditt når som helst.2. Kvaliteten på annonsene dine

Google Ads ser også på hvor relevant og nyttig annonsen din og nettstedet den er koblet til, er for personer som ser den. Vurderingen av annonsekvalitet uttrykkes i form av kvalitetspoeng. Du ser denne poengsummen i Google Ads-kontoen din, og her kan du også arbeide med å forbedre den.3. Den forventede virkningen av annonseutvidelser og andre annonseformater

Google Ads anslår hvordan utvidelser og andre annonseformater du bruker, vil påvirke annonseresultatene. Selv om konkurrentene byr mer enn deg, kan du likevel oppnå en høyere plassering til en lavere pris ved å bruke svært relevante søkeord, annonser og utvidelser. (Se definisjoner av disse begrepene i Del 2).Sammen avgjør disse tre faktorene når og om en annonse blir vist til potensielle kunder.


Les mer om Google Ads begreper i Del 2!Hentet fra:

https://support.google.com/google-ads/answer/6146252?hl=no&ref_topic=3119071,3181080,3126923,&visit_id=636910929018498042-2953891351&rd=1


Kilder:

https://inevo.no/blogg/google-ads-for-nybegynnere/

https://blog.hubspot.com/marketing/google-adwords-ppc

https://blogg.markedspartner.no/bli-synlig-pa-google-med-disse-adwords-tipsene

https://saturn.no/annonsere-google-ads/


8 views0 comments

Thank you!