• Rebekka Joachimsen

Kom i gang med Google Ads Del 3

Hvordan lykkes med Google Ads

Nå har du lært hvordan Google Ads fungerer. Men hva skal til for å lykkes med annonsering på Google? Først bør du sette deg grundig inn i hvordan Google Ads fungerer. Deretter må du regelmessig sette av tid og ressurser til å teste og optimalisere kampanjene dine løpende. Her er noen tips til hvordan du bør gå fram for å lykkes med annonseringen din.

Hvordan lykkes med Google Ads

Definer dine markedsføringsmål

Før du setter opp en søkesøkekampanje i Google Ads, er det viktig å definere hva du ønsker å oppnå. Trenger nettbutikken din høyere omsetning? Eller kanskje du er en elektrikerbedrift som ønsker at flere skal ta kontakt? Uansett hva du driver med så må du vite hva målet med kampanjen din skal være.

Når du vet hva målet med kampanjen din er kan du tilpasse annonsene dine i henhold til disse og ta i bruk ulike annonseformat og funksjoner for å oppnå målene. Du kan for eksempel legge til en «Ring»-knapp i annonsene dine for å få flere telefonanrop, eller bruke videoannonser for å markedsføre de nyeste produktene i nettbutikken din. Følgende er vanlige markedsføringsmål som kan fungere for bedriften din:

 • Anrop eller meldinger til bedriften din

 • Bestemte handlinger på nettstedet ditt

 • Nedlasting av appen din

 • Besøke butikken din

 • Besøke hjemmesiden din og bli kjent med bedriften din
Velg hvor du ønsker å vise annonsene dine

Google har to annonsenettverk som annonsene kan vises i:


Søkenettverket: Tekstannonsen vises til brukere som søker på Google og på eksterne nettsteder som er en del av Googles søkepartnere.


Displaynettverket: Annonsen din (tekst-, video- eller bannerannonse) blir vist på andre nettsider med innhold som er relatert til det du annonserer for. Dette kan for eksempel være blogger, portaler eller nettaviser.


Bruk søkeord til å skape målrettede annonser

Neste steg er å velge hvilke søkeord du vil by på. Når du viser annonser sammen med søkeresultater i Googles søkenettverk, velger du søkeord for å målrette annonsene dine mot personer som søker på relaterte termer. Et søkeord kan for eksempel være «gummistøvler» hvis du har en nettbutikk som selger skotøy.
Definer målgruppen din

Hvem er det egentlig du ønsker som kunder? Når du annonser på nettsteder og i mobilapper kan du definere målgruppen din ved å velge aldersgruppe for personene du ønsker å nå ut til, hvilke typer nettsteder de besøker, og hva de interesser seg for.
Målrett annonser mot geografiske områder

Med stedsmålretting i Google Ads kan du sikre at annonsene dine blir vist i de geografiske områdene du velger. Det kan dreie seg om land, regioner i et land eller en radius rundt et sted. Med stedsmålretting blir det lettere å rette annonseringen mot de områdene der de riktige kundene befinner seg og begrense annonseringen i andre områder.


Bestem budsjett og velg bud strategi

Du velger selv hvor mye du er villig til å betale per klikk. Etter at du har bestemt deg for hvor mye penger du skal bruke på kampanjen din, må du velge en bud strategi og definere dagsbudsjett. Budene velger du basert på hva som er hensiktsmessig for bedriften din. Er du ny på Google Ads, velger de fleste å gi bud basert på kost per klikk (CPC). Da betaler du bare når noen klikker på annonsen din.
Strukturer kontoen din

Relevans er en viktig faktor for Google. Derfor er det viktig at du bruker litt tid på å strukturere kontoen din. En Google Ads-konto består av kampanjer med tilhørende annonsegrupper. Du må opprette annonsegrupper, skrive effektive annonser og gi kundene grunner til å klikke på akkurat din annonse. Det kan være et godt utgangspunkt å følge den strukturen du har på nettsiden din. Har du en stor skobutikk kan det være hensiktsmessig og ha en egen kampanje for damesko, en for herresko og en for barnesko. Kanskje du også har en egen kampanje for merkevarene du fører for å vise at du tilbyr produkter fra spesifikke merker.
Skriv gode annonsetekster

Det spiller ingen rolle hvor mye arbeid du legger i annonsen din om ingen trykker på den. Derfor bør du skrive handlingsutløsende annonser som vekker interesse hos målgruppen din.

Tips for å lage en god annonse:

 • Skriv en kort tekst til hver annonse

 • Spill på følelser og inkluder søkeordet i overskriften

 • Fremhev fordelene som skiller deg ut fra konkurrentene

 • Ha et tydelig budskap og «call-to-action»Sørg for å ha gode landingssider

Landingssiden er nettsiden brukerne kommer til når de klikker på annonsen din. Det spiller ingen rolle hvor gode annonsene dine er hvis brukerne kommer til en dårlig landingsside etter at de har klikket på annonsen din.


Tips til en god landingsside:

 • Tilby relevant, nyttig og originalt innhold

 • Få felter å fylle inn

 • Fokus på fordeler og ikke bare produktegenskaper

 • Er enkel å navigere

 • Har et tydelig mål for kunden

 • Laster raskt

 • Enkelt å navigere både på mobilenheter og datamaskiner

 • Enkelt for besøkende å finne kontaktinformasjonen din


Følg med på statistikken

Du har opprettet annonsen din, og den kjører. Neste trinn er å finne ut hvor godt den fungerer. Sporing av statistikk som klikk og visninger er en fin måte å starte på. Det er også viktig å tenke over hva du prøver å oppnå med kampanjen din, slik at du kan fokusere på statistikken som faktisk hjelper deg med å oppnå målene dine. Annonsering i Google vil gi din bedrift økt synlighet men kampanjene dine må følges opp jevnlig. Du må teste og optimalisere kampanjene dine løpende for å sørge for at annonsene leverer og konverterer i henhold til målene du har satt. Jeg håper denne artikkelen var til hjelp og at du nå er klar til å sette i gang med annonsering på Google.


Lykke til!Hentet fra:

https://support.google.com/google-ads/answer/6146252?hl=no&ref_topic=3119071,3181080,3126923,&visit_id=636910929018498042-2953891351&rd=1


Kilder:

https://inevo.no/blogg/google-ads-for-nybegynnere/

https://blog.hubspot.com/marketing/google-adwords-ppc

https://blogg.markedspartner.no/bli-synlig-pa-google-med-disse-adwords-tipsene

https://saturn.no/annonsere-google-ads/

6 views0 comments

Thank you!