• Ines Rosef-Ingram

Lag landingssider som konverterer


Hva skal til for å konvertere besøkende til leads og leads til trofaste kunder? Bilde av: Igor Miske

En landingsside som konverter er selvfølgelig målet, det vil si en side som konverterer besøkende til leads og deretter til kunder! Det store spørsmålet er hvordan en lager en side som gjør nettopp dette, eller hvilken ekspert som kan gi deg svaret.


Her er et par ting du bør tenke på:


1. Definer og vit hvem du snakker til

Du må vite hvem du snakker til. Vi kaller det ofte arketyper; en beskrivelse av en person som typisk er din kunde. Denne inkluderer personlighetstrekk, interesser, alder og egentlig så mye informasjon som mulig. Det er viktig at du har klart definert hvem du ønsker å kommunisere til, slik at innholdet og måten du skriver på treffer akkurat din målgruppe.


2. Fokuser på leseren

Det kan være fristende å skrive om hvor bra produktet ditt er, men de fleste liker å lese om seg selv og ikke andre så pass på at innholdet formuleres med leser i fokus. Fokuser på å bruke ord som "deg", "du" og "dine" istedenfor ord som "vi" og"vår".


3. Ha kun én ting leseren skal gjøre

En landingsside bør ha det vi innen markedsføring kaller en klar "Call To Action" (CTA). Hva ønsker du at den som besøker siden din skal gjøre? Dette kan for eksempel være legge igjen sin kontaktinformasjon, laste ned en app eller laste ned mer informasjon. Det er viktig at en landingsside kun har én CTA slik at det blir helt tydelig (og enkelt) for den som besøker å gjøre akkurat hva du ønsker han/hun skal gjøre.


4. A/B Testing

Sannheten er at det som den store hovedregel ikke er et klart svar på hva som konverterer for akkurat din bedrift. Hva som konverterer vil avhenge av en rekke faktorer, da blant annet produktet eller tjenesten du selger, tilbud du har, hvem du selger du til, hvilken platform de besøkende kommer fra. A/B testing er derfor et viktig hjelpemiddel å bruke for å se hva som fungerer best for din bedrift, slik at du hele tiden kan forbedre dine landingssider. A/B testing er kort fortalt to ulike varianter av din landingsside der én ting er endret, for eksempel bilde, fargebruk, rekkefølge, tekst eller design. Det er viktig å kun endre en ting om gangen når man A/B tester så man kan vite hvilken endring som bidro til økt konvertering.


Eksperter med både erfaring og innsyn i forskning kan bistå med råd om hva som fungerer. . Denne kunnskapen eller erfaringen må imidlertid hele tiden justeres, da vår adferd på nett endrer seg hele tiden. Når du leter etter "eksperthjelp" bør du se etter noen som har et reflektert forhold til hva som har fungert eller fungerer for noen, men samtidig også er fleksibel da realiteten er at ikke alle bedrifter er like eller trenger det samme.


Pine3 Marketing er en totalleverandør av digitale markedsføringstjenester med fokus på automatisert og målbar markedsføring. Konverterende landingssider er et nøkkelelement i dette. Vi holder til i fantastiske Cape Town, som ble kåret til designhovedstad i 2014, og kombinerer Skandinavisk kvalitet med Afrikansk mangfoldighet. Vi kan tilby våre tjenester til svært fordelaktige priser. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.


28 views0 comments

Thank you!